Kreditkort tips

Kreditkort är ett betalningsmedel som är lite speciellt. Det skiljer sig från andra betalkort genom att det är ett kort man lånar pengar på. Lånar gör man från ett kreditkortsföretag som efter ett köp med kortet skickar en faktura som man sedan betalar till dem. Betalas fakturan i tid behöver man dock inte betala någon ränta på lånet. Dessutom är det låg årsavgift på kreditkort och det finns alltid pengar på dem.

kreditkortKreditkortshållare
Har man många kreditkort, som vissa människor har, kan det vara praktiskt att ha någonstans att förvara dem. Vissa människor har många kreditkort inom jobbet och då är det kanske extra viktigt att hålla reda på dem. Därför finns det speciella hållare för kreditkort, så kallade kreditkortshållare. Dessa påminner om en plånbok och har plats för många kreditkort, även för andra kort om man så önskar bevara dem där också.

Kreditkortshållaren finns i olika material, exempelvis läder och stål. Har man en i stål kan man gravera den för att göra förvaringen av sina kreditkort lite personligare. Det finns kreditkortshållare som har fack för både kreditkort, sedlar och mynt. Vissa är även så smarta att man kan placera de två kort man använder mest längst ut och trycka ut dem med tummen.